De onmisbare elementen in een landelijk interieur

De onmisbare elementen in een landelijk interieur

‘Gezellig’...is er een nog Nederlandser woord dan dat? Wij zijn het volk van gezelligheid, een woord dat zelfs amper te vertalen is. Geen wonder dan ook dat we als Nederlanders graag een gezellige inrichting willen. En wat is de gezelligste woonstijl van allemaal? Dat moet wel de landelijke stijl zijn – net als wij geboren en getogen in Nederland. Het kenmerkt zich door een knus gevoel en maakt van je huis een plek waar jij en al je vrienden en familie continu heerlijk vertoeven. Een landelijk interieur maakt van je huis een gezellig thuis.

Hoe krijg je zelf een beetje van die oer-Hollandse gezelligheid in huis?

Wat is een landelijk interieur?

Landelijk interieur tafel

Een landelijk interieur...het zegt het al een beetje: deze woonstijl grijpt terug naar de tijd dat de meeste Nederlanders nog in boerderijen woonden. Een tijd waar we onze dagen niet spendeerden op internet, maar met een goed boek op de bank of samen aan de eettafel met een stapel speelkaarten. Een landelijk interieur draait dan ook om leefbaarheid – alles is er op ingericht om maximaal te leven en te genieten.

Kijken we bijvoorbeeld naar de materiaalkeuzes voor een landelijke interieur dan draait het helemaal om gevoel: alles is zacht en voelt heerlijk aan. Een stoffen bank waar je in wegzakt, warme dekens voor die koude winteravonden en een ruw kleed op de vloer waar je op neer wilt ploffen.

Andere materialen zijn linnen, katoen, patchwork en ook veel – heel veel – hout.

De onmisbare elementen in een landelijk interieur

In een landelijk interieur gaat het, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een industrieel interieur, om alle elementen die het tot zo’n gezellig geheel maken. Samen maken al deze elementen een ontzettend knus interieur.

Hier onze tips voor de beste keuzes voor een landelijk interieur.

Meubels

Landelijk interieur tafel

Kies voor meubels waar je nooit meer af wilt komen. Zachte, grote banken met brede leuningen en ronde hoeken. Als je niet minstens één keer per week onverhoopt in slaap valt op die bank dan heb je een nóg knussere bank nodig.

En heb je dan zo’n heerlijke bank staan dan kun je voor wat afwisseling kiezen voor een houten of rotan-stoel, misschien zelfs een schommel-variant, die je afmaakt met wat fluffy kussens.

Lampen

Landelijk interieur koffieplek

Het mooiste licht in een landelijk interieur komt natuurlijk van ‘t knisperende haardvuur, maar wat voor een lampen gebruik je? Het belangrijkste is dat je niet gaat voor wit licht, maar zorgt dat gele gloed van alle lampen samen als een deken over de kamer ligt. Qua het soort lamp heb je veel vrijheid, vooral als je kiest voor een aantal lampen op meerdere plekken.

Grote hanglampen met een industriële, verweerde look doen het altijd goed.

Deuren

Landelijk interieur deur

Om een landelijk interieur echt af te maken gaan alle standaard deuren eruit en schuiven we er een stel gigantische houten deuren in. Ruwe schuifdeuren, met het schuifmechanische gewoon lekker zichtbaar, geven elk interieur een landelijke vibe. Een echte eye-catcher.

Tafels

Landelijk interieur tafel

Hadden we al gezegd dat je veel hout moet gebruiken? Ook de tafels zijn dus van grof hout en ruw afgewerkt. De poten zijn rond en hebben ‘t liefst een klassieke uitstraling. En die tafel is groot, heel groot. Zes of acht personen, zó groot. Want in een gezellig huis kan iedereen altijd blijven eten.

Bed

Landelijk interieur bed

Natuurlijk wil je die landelijke look ook in de slaapkamer, maar pas op! Want zo’n knusse kamer daar kom je niet makkelijk meer uit. Je ligt het liefst de hele dag in dat grote, heerlijk zachte bed dat staat op een smeedijzeren of houten frame. Een knusse, gehaakte sprei mag niet ontbreken.

Vitrinekast

Landelijk interieur boekenkast

Waar ga je al je leuke, landelijke spulletjes bewaren? Toch zeker niet uit het zicht, want dat is zonde. Voor een landelijk interieur heb je een grote vitrinekast nodig, ‘t liefst van binnen verlicht, om alles een prachtig plekje te geven. 

Wandbekleding

Mogen we, nu we zo’n lekker Hollandse interieur hebben, ook een heerlijk kneuterig Nederlandse gezegde opperen? Vast wel: ‘Niets zo frappant als een print aan de wand.’ Ja ja, we zeiden het echt. Want in een landelijk interieur kunnen de muren natuurlijk niet kaal blijven. 

Kies voor aan de wand bijvoorbeeld prints die dat prachtige landelijk écht binnen halen. Wijdse natuurshots die een prachtig gevoel van rust uitstralen.

Artsome Prints ♥️ Landelijke interieurs

Wij houden wel van onze oer-Hollandse gezelligheid. Hoewel het team van Artsome Prints met liefde de kroeg in duikt, gaan we bij vrienden die hun huis heerlijk landelijk hebben ingericht toch het liefst thuis een hapje eten. Om vervolgens urenlang op de bank te hangen – geweldig.

Daarom hebben we ook wel wat prints die prachtig aansluiten, benieuwd?

Check ze hier.

Altijd op de hoogte blijven van de beste interieurtips, acties en nieuwe producten? Volg ons op Pinterest en Instagram.