Hoe fotoprints je eerste indruk bij klanten versterken

Hoe fotoprints je eerste indruk bij klanten versterken

5x fotoprints die je eerste indruk bij klanten versterken, voor ZZP’ers.

Je komt een kantoor binnen, schudt handen, krijgt koffie en antwoordt dat je het prima kon vinden. En dan — niets. Het gesprek valt stil, je wordt een kamertje in geleidt en de meeting begint. Het gaat prima, zaken worden besproken, maar er is geen connectie.

Stel je nu eens voor: daar in dat kamertje hangt een joekel van een fotoprint aan de muur. Scottish Highlanders misschien, of The Climb met zijn twee wielrenners die een berg bedwingen. Ineens is er een gesprek – ‘Mooie beesten, hè?’ of ‘Ik heb van ‘t weekend nog op de racefiets gezeten.’

Wanddecoratie op kantoor is meer dan alleen aankleding. Het vertelt iets over jouw bedrijf, of jezelf. Het mooie is: het laat meer zien. Meer dan jij, je portfolio en je referenties alleen kunnen laten zien.

Want hoe goed je bent is belangrijk, maar organisaties kiezen vaak ZZP’ers juist door de personal touch. Laat jouw personal touch dan ook duidelijk zien.

Kies daarom op kantoor voor fotoprints die helpen om jouw verhaal te vertellen. Zo bouwen ze mee aan jouw brand en laten ze meer over je zien aan toekomstige klanten.

En als een gesprek eens niet zo soepel loopt, heb je altijd iets om over te praten. Nooit meer stroeve gesprekken, dankzij fotokunst aan de muur.

Benieuwd met welke foto’s jij een streepje voor hebt aan de overlegtafel? We delen onze 5 favorieten met je.

Gedeelde hobby’s zijn een geweldige conversation starter en wanneer deze foto aan je muur hangt is er weinig kans dat je klanten er niet over beginnen. Twee eenzame fietsers in een uitgestrekt berglandschap. Iedereen die wel eens een berg bedwongen heeft op de racefiets zal direct herinneringen ophalen aan die mooie tijd in het zadel.

De tulp zou je in Nederland best mogen bestempelen als de zakelijke bloem. Want niet alleen doet deze prachtige verschijning denken aan kleurrijke velden, ook de tulpenmanie in de 17de eeuw springt in ‘t oog. Iedereen die bij deze fotoprint staat weg te dromen kun je vertellen dat in 1635 veertig tulpenbollen verkocht zijn voor 100.000 gulden. Tegenwoordig staan ze gewoon in stadsparken terwijl, zoals je ziet, er niets gewoons is aan deze prachtige bloemen.

Wat is een beter gespreksonderwerp dan reizen? En wie kan er naar dit fotokunstwerk aan jouw kantoormuur kijken, zonder zelf de volgende trein te willen pakken om op avontuur te gaan? Niemand, denken wij. De rode trein steekt mooi af tegen het groene landschap en maakt zo een fotoprint waar niemand omheen kan.

De weg van oneindige mogelijkheden met een horizon gehuld in kansen – er zijn slechtere associaties die een foto op kan roepen. Terwijl je om tafel zit en spreekt over hoe elke samenwerking een reis is die je samen maakt, hangt deze foto stilletjes aan de muur en doet denken aan het pad dat jij en je toekomstige klanten samen gaan bewandelen. Een poster als metafoor – moet kunnen, toch?

De Schotse Hooglander maakt in Nederland een ware opleving mee en wij snappen precies waarom. Want dat deze prachtige beesten nog gewoon in het wild rondlopen in ons koude kikkerlandje, dat heeft iets magisch, of niet? Breng de natuur binnen op kantoor met deze prachtige print.